Veel mensen ondervinden last van ongewenste haargroei. Dan is het goed te weten dat haren in het gezicht (of op andere plaatsen) definitief verwijderd kunnen worden. Bijvoorbeeld met een laser. Zodat je gewoon weer lekker alles kunt doen. Zonder nog even snel je pincet uit je tas te halen. Of elke ochtend een kwartier te epileren achter je vergrootspiegel. “Een bevrijdend gevoel”, horen we vaak – van met name vrouwen – als ze van hun epileer-rituelen zijn verlost.
Maar laseren klinkt voor veel mensen ook spannend en eng. Je hebt misschien nare verhalen gezien of gelezen over dat het misgaat..
Wat weerhoudt jou om je haartjes definitief te laten verwijderen? We hebben de meest gestelde vragen over ontharen met een laser voor je op een rij gezet. Want we gunnen jou ook dat ‘bevrijde gevoel’!
Is de behandeling pijnlijk?
De behandeling is gevoelig. Tijdens de korte flits met het laserlicht voel je een korte prikkeling. Maar de kop van de laser, die op de huid wordt gezet, is gekoeld. Dit geeft verzachting tijdens de behandeling.
De gevoeligheid is ook afhankelijk van het lichaamsgebied, de hoeveelheid aanwezige haren en de dikte van de haartjes. Wanneer het aantal haartjes na een aantal behandelingen is afgenomen wordt de behandeling als minder gevoelig of ervaren.
Tip: in dit blog lees je hoe het licht van een laser precies werkt
Wanneer zie ik resultaat van ontharen met lasertherapie?
Na 2 à 3 behandelingen zie je al resultaat. Er groeien minder haartjes terug en de haartjes worden dunner. “Ik hoef al minder vaak te scheren!” horen we vaak enthousiast na enkele behandelingen. En dat is motiverend om verder te gaan.
Hoeveel lasertherapie-behandelingen heb ik nodig?
Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat, mits er regelmatig wordt behandeld. Voor het gezicht heb je om de 4 a 6 weken een behandeling nodig, voor het lichaam is dat om de 8 a 10 weken. Het aantal behandelingen kan per persoon iets verschillen. Bij haargroei door hormonale veranderingen of stoornissen zijn soms meer behandelingen nodig.
Als je de laser hoger instelt, dan heb je toch lekker snel resultaat?
“Stel de laser maar hoog in, dan ben ik snel van de haartjes af”. Dit is een opmerking die we vaak krijgen tijdens een behandeling. En dat kunnen we ons goed voorstellen. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk van die storende haartjes af.
Maar zo eenvoudig werkt het niet. De instelling van de laser wordt per behandeling bepaald op basis van een aantal factoren: de dikte van de haren, de hoeveelheid haren, de kleur van de huid, de gevoeligheid van de huid en het lichaamsgebied. Is de instelling van de laser hierop gebaseerd, dan zie je snel resultaat en voorkom je verbranding van de huid of pigmentvlekken.
Kan ik gewoon weer werken en mijn dagelijkse dingen doen na de behandeling?
Jazeker! Je kunt na de behandeling gewoon weer je dagelijkse dingen doen. Je huid is wel wat rood en kan warm aanvoelen, maar dit trekt binnen enkele uren weer weg. Je moet wel een paar dingen vermijden: zoek na de behandeling even geen warmtebronnen op zoals de zon, de sauna, een hete douche of heel warm bad. En smeer niet meteen na de behandeling een crème, zalf of bodylotion op je huid. Je huid moet na de behandeling de kans krijgen om af te koelen; een laagje crème of bodylotion houdt dit tegen.
Tip: op deze pagina lees je meer over de behandeling laserontharen
Wil je af van die vervelende haargroei en onderzoeken of lasertherapie jou daarbij kan helpen? Kom dan vrijblijvend op intakegesprek.