Geen puistjes of pukkels, littekens voorkomen en je beter in je vel voelen. Drie van de doelen van acnetherapie. Omdat de behandeling onder andere afhangt van het type acne en de fase waarin deze zich bevindt, maken we een persoonlijk behandelplan.

Welke behandelmogelijkheden zijn er?

Verzorgingsadvies
Hoe ga je thuis om met je huid? Wat moet je vooral wél en vooral niet doen? Welke verzorgingsproducten in welke samenstelling zijn geschikt voor jouw huid? Je krijgt diverse tips, afgestemd op jouw situatie.

Verwijdering van onzuiverheden
De onzuiverheden in de huid halen we handmatig weg. Zo kan voorkomen worden dat nieuwe ontstekingen ontstaan.

Peeling
Een peeling verwijdert de bovenste dode huidcellen en maakt daardoor de talgklieruitgang vrij en voorkomt verstopping. Ook vlekjes vervagen door een peeling.

Micro needling therapie
Micro needling vervaagt oppervlakkige deukjes in de huid die kunnen ontstaan na een ontsteking.

Lasertherapie bij littekentjes

Met een fractional laser worden minuscule gaatjes in het littekentje gemaakt. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuw weefsel gestimuleerd en vervaagt of verdwijnt het littekentje.

Vaatlaser
Lasertherapie bij bloedvaatjes met de pulsed dye laser verwijdert rode vlekjes die overblijven na een periode van actieve acne met veel ontstekingen. Dit is een zeer geavanceerde laser die alleen in een medische omgeving wordt gebruikt.

Pigmentlaser
Lasertherapie bij pigment verwijdert de overgebleven pigmentvlekjes na een periode van actieve acne. De acne mag zich op dat moment niet meer in de actieve fase bevinden.

Wat is het resultaat van de behandeling?

Behandeling en/of advies kan acne meestal niet helemaal doen verdwijnen. Wel kunnen we de klachten verminderen. Zo kunnen we verstopping van het talgklierkanaal voorkomen en het risico op littekens als gevolg van acne verminderen. Hierdoor gaat je huid er beter uitzien en voel je je weer lekkerder in je vel.

NB. Er zijn veel, vaak onnodig dure, huidverzorgingsproducten voor acne te koop. Een goed huidverzorgingsproduct bevat de juiste bestanddelen passend bij het type acne en de fase waarin deze zich bevindt. Wij helpen je graag met een vakkundig advies.