Geen haar meer op plekken in je gezicht of op je lichaam waar dat niet gewenst is. Dat is het doel van de behandeling. Overbeharing kan immers heel belastend zijn. Met elektrisch ontharen groeien de haren na de behandelperiode niet meer terug.

Wanneer wordt elektrisch ontharen toegepast?

Deze vorm van ontharen wordt toegepast bij kleine gebieden met overbeharing, zoals in het gezicht. In tegenstelling tot laserontharen kunnen bij deze methode niet alleen donkere, maar ook lichte haren definitief worden verwijderd. Dus ook blonde of grijze haren. Elektrisch ontharen wordt ook toegepast op kleine gebieden op het lichaam waar laserontharen niet mogelijk is.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Bij elektrisch ontharen wordt via een zeer dunne naald de basis waaruit de haar groeit met zwakstroom vernietigd. De stroomsterkte stellen we voor iedereen individueel in, zodat de behandeling zo min mogelijk belastend is en tegelijk zo effectief mogelijk. De behandeling is wat gevoelig. Als je wilt, kunnen we de huid van tevoren oppervlakkig verdoven.

In de beginfase vindt behandeling wekelijks plaats. Dit is afhankelijk van de groeisnelheid van de haren en de hoeveelheid haren. Na verloop van tijd groeien de haren minder snel terug en zijn ze minder dik. De haren verzwakken. De behandelfrequentie kan dan worden verminderd. Uiteindelijk groeien er helemaal geen haren meer terug.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Hoeveel behandelingen dat vraagt, hangt af van het te behandelen oppervlak en de mate van beharing.

Wat is het resultaat van de behandeling?

Na de behandelperiode ben je van je ongewenste haargroei af. Voor veel mensen maakt dit het dagelijks leven makkelijker en zorgt het ervoor dat men zich een stuk zekerder voelt.