Huidtherapie - Elektrocoagulatie
Elektrocoagulatie
Als je ouder wordt, merk je dat je huid gaat veranderen. We zien in onze praktijk regelmatig cliënten die zich storen aan ontsierende wratjes, bobbeltjes en andere oneffenheden op hun huid. Vaak zitten ze op zichtbare plaatsen, waardoor ze storend kunnen zijn. Deze plekjes zijn meestal onschuldig en kunnen eenvoudig en snel verwijderd worden, bijvoorbeeld met elektrocoagulatie. Bij onze deskundige huidtherapeuten is je huid in goede handen.
Bij welke huidklachten kan elektrocoagulatie helpen?
In het intakegesprek onderzoeken we je huid en huidklachten, ook bespreken we welke behandeling het meest geschikt is en beste bij jou past. Elektrcoagulatie is een effectieve behandelmethode die we vooral inzetten bij deze huidaandoeningen:
- Kersenwratjes (angioma)
- Wratjes op donkere huid (dermatosis papulosa nigra)
- Gerstekorrels (milia)
- Steelwratten (fibroma pendulans, fibroma molle)
- Gele plekken rond de ogen (xanthelasma)
- Vergrote talgklieren (talgklierhyperplasie)
- Syringoma
Hoe werkt een behandeling met elektrocoagulatie?
Elektrocoagulatie is een veilige en bewezen effectieve behandeling voor verschillende huidklachten. Bij deze techniek wordt de huid kort verhit om storende plekjes of oneffenheden te verwijderen.
De behandeling start met het desinfecteren van de huid die behandeld gaat worden. Daarna wordt het plekje oppervlakkig en kort verhit met een klein bolletje of stomp naaldje, met gebruik van zwakstroom. Het plekje verschrompelt tijdens de behandeling. Na de behandeling is je huid eerst nog wat rood. Er ontstaat een korstje dat na enkele dagen van je huid valt. Binnen één tot twee weken is je huid weer hersteld. De behandeling is wat gevoelig. Verdoving is meestal niet nodig, maar wel mogelijk als je dat wenst.
TIP: Bekijk de korte video hieronder als je wilt zien hoe deze behandeling in zijn werk gaat. Je ziet hoe we bij een cliënt een bolvormig kersenwratje verwijderen met elektrocoagulatie.
Hoeveel behandelingen met elektrocoagulatie zijn er nodig?
Meestal is één behandeling voldoende om een plekje met behulp van elektrocoagulatie te verwijderen. Bij een groter oppervlak of bij een dikker plekje kan een tweede behandeling nodig zijn. Tijdens het intakegesprek kan een goede inschatting worden gemaakt over het aantal benodigde behandelingen.
Wat is het resultaat na een behandeling met elektrocoagulatie?
Enkele weken na de behandeling is je huid weer helemaal hersteld en is het plekje niet meer zichtbaar. Om een mooi herstel van de huid te bereiken, adviseren wij je het behandelde gebied tot enkele weken na de behandeling te beschermen tegen de zon met zonbeschermingsfactor SPF 50.
NB. Door onze dermatologische achtergrond ben je verzekerd van een verantwoorde behandeling met een mooi resultaat. Zij voeren de techniek zo uit dat er geen litteken of verkleuring van de huid overblijft na behandeling.
Voor & na: verwijderen van plekjes op donkere huid met elektrocoagulatie
Voor & na: behandeling van gele vlekken rondom de ogen (xanthelasma)
Wat kost een behandeling met elektrocoagulatie?
De kosten voor elektro coagulatie zijn € 75 per behandeling. Tijdens een behandeling worden meerdere plekjes behandeld.
Wordt een behandeling met elektrocoagulatie vergoed door de zorgverzekeraar?
Veel zorgverzekeraars vergoeden huidtherapeutische behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Wil je zeker weten of jouw behandeling voor vergoeding in aanmerking komt? Raadpleeg dan je polisvoorwaarden of neem contact op met je zorgverzekeraar.
Je bent welkom voor een behandeling met elektro coagulatie in onze praktijk in Houten (vlakbij Utrecht) of in Bunschoten (regio Amersfoort).
Kom vrijblijvend op intakegesprek
We helpen je graag met je klacht. Een intakegesprek is gratis wanneer er bij ons een behandeling volgt. Indien er geen behandeling volgt, wordt er een consult huidadvies in rekening gebracht. Plan jouw intakegesprek bij één van onze praktijken in Houten of Bunschoten.