Geen haar meer op plekken in uw gezicht of op uw lichaam waar dat niet gewenst is. Dat is het doel van de behandeling. Overbeharing kan immers heel belastend zijn en in sommige gevallen zelfs klachten veroorzaken. Met laserbehandelingen kan haar definitief worden verwijderd.

Waarbij wordt laserontharen toegepast?

Om met een laser te kunnen ontharen, moeten de haren pigment bevatten. Blonde of grijze haren behandelen we dan ook met elektrische epilatie. Laserontharen wordt toegepast bij:

Hoe werkt laserontharen?

Bij ontharing met een laserapparaat wordt de haar door een intense lichtstraal vernietigd. Deze lichtstraal heeft één golflengte, waardoor hij zeer selectief is. Het pigment in de haar absorbeert de energie van de lichtstraal en raakt daardoor beschadigd. De omliggende huid blijft intact.

De lasers waarmee we werken zijn de LightSheer diodelaser en de ND-Yag laser. Welke we gebruiken, hangt af van de kleur van de huid.

Wat is het voordeel ten opzichte van elektrisch ontharen?

Met een laser kan in een kortere tijd een groter oppervlak worden behandeld dan bij elektrische epilatie. Grijs en blond haar kan met een laserbehandeling echter niet verwijderd worden. Dat kan weer wel met elektrische epilatie. Welke methode we kiezen hangt af van:

  • de kleur van de haren
  • de kleur van de huid
  • de mate van overbeharing
  • de grootte van het te behandelen oppervlak

Hoe vindt de behandeling plaats?

Allereerst beoordelen we huid en haar zeer nauwkeurig om de laser optimaal in te stellen: veilig en effectief. Daarna wordt het te behandelen gebied afgetekend geschoren. Vervolgens brengen we een koude gel op de huid aan, waarna we het gebied met de laserkop systematisch met korte laserflitsen behandelen.

De behandeling is iets gevoelig, maar verdoving is niet nodig.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De behandelduur is afhankelijk van:

  • de grootte van het te behandelen gebied
  • de oorzaak van het ontstaan van de overbeharing

Tijdens het intakegesprek wordt u goed geïnformeerd over de behandeling, het aantal te verwachten behandelingen in uw situatie en de kosten. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Wat is het resultaat?

Na de laserbehandelingen bent u definitief van uw ongewenste haargroei af. Voor veel mensen maakt dit het dagelijks leven makkelijker en zorgt het ervoor dat men zich een stuk zekerder voelt.

NB U bent bij ons verzekerd van een veilige en effectieve laserbehandeling in een paramedische setting.