Als u last heeft van rode of blauwe vaatjes of vlekjes in uw gezicht, op uw romp of uw benen, dan kan een vaatlaserbehandeling uitkomst bieden. De laserbehandeling verwijdert de kleine bloedvaten zeer nauwkeurig zonder andere delen van de huid aan te tasten. Met twee geavanceerde vasculaire lasers en een IPL systeem behandelen we diverse aandoeningen van kleine oppervlakkige vaatjes in de huid.

Waarbij wordt lasertherapie bij bloedvaatjes toegepast?

Met welke lasers vind de behandeling plaats?

Vaatlaserbehandelingen bij beenvaatjes zijn specialistische behandelingen die alleen verantwoord uitgevoerd kunnen worden door deskundige huidtherapeuten met kennis van veneuze problematiek. 

  • de Nordlys Ellipse IPL en de Pulsed Dye laser: inzetbaar bij rode bloedvaatjes in de huid, met name in het gelaat en op de romp.
  • de ND-Yag laser: inzetbaar bij blauwe en rode bloedvaatjes over het gehele lichaam. Zeer effectief bij beenvaatjes.

Hoe vindt de behandeling plaats?

De vaatlaser straalt licht van een bepaalde golflengte uit. De rode bloedcellen in de vaatjes absorberen dit licht, worden verhit en vernietigd. De huid blijft intact. Tijdens de lichtflits voelt u een prikkeling op de huid. Direct na de lichtflits krijgt u een koude spray die de huid ter plekke verkoelt. Na de behandeling is de huid wat rood en kan er tijdelijk een blauwe verkleuring ontstaan. Uiteraard krijgt u instructies mee voor de dagen na de behandeling.

Wat is het resultaat?

Vaatlaserbehandelingen geven een cosmetisch goed resultaat. Wel kunnen de resultaten per persoon en per aandoening verschillen. Afhankelijk van de aandoening zijn er soms meerdere behandelingen nodig. Het effect van de behandeling houdt vaak enkele jaren aan. Wel kunnen er uiteindelijk weer nieuwe vaatjes in de huid ontstaan. Het is mogelijk om de laserbehandeling te herhalen.

NB Bij laserbehandeling van beenvaatjes wordt eerst goed gekeken of de vaatjes geen onderdeel zijn van mogelijk grotere spataderproblematiek. Bij twijfel wordt u doorverwezen naar het Flebologisch Centrum van het St. Antonius Ziekenhuis.