Levervlekken - ook wel ouderdomsvlekken genoemd - en pigmentvlekken zijn goed te behandelen met lasertherapie. Het pigment in de vlek neemt het laserlicht op en verpulvert daardoor. De rest van de huid blijft onbeschadigd. Het lichaam voert het verpulverde pigment af, waardoor de vlek verdwijnt of vervaagt in de weken na de behandeling.

Waarbij wordt lasertherapie bij pigment toegepast?

Lasertherapie wordt vooral toegepast bij:

Hoe vindt de behandeling plaats?

Op het te behandelen gebied wordt een koude gel aangebracht. Deze gel zorgt voor een goede geleiding van het licht en geeft koeling aan de huid. Daarna krijgt u een bril op, waardoor uw ogen goed beschermd zijn. De kop van de laser wordt op de huid gezet en het hele gebied wordt met korte lichtflitsen behandeld. De behandeling is wat gevoelig, maar goed te verdragen. Verdoving is echt niet nodig.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor een mooi resultaat zijn twee à drie behandelingen nodig. In enkele gevallen is één behandeling voldoende. Na elke behandeling heeft de huid tijd nodig om te herstellen. Tussen de behandelingen zit gemiddeld vier weken.

Wat is het resultaat?

In de dagen na de behandeling kleurt de huid in het behandelde gebied donker en voelt hij wat korrelig aan. Dit kan enkele dagen tot een week aanhouden. Soms ontstaat er een korstje. Enkele weken na de behandeling vervagen de pigmentvlekken of zijn ze zelfs niet meer zichtbaar.

Voorafgaand aan de behandeling wordt u goed geïnformeerd over de behandeling met de pigmentlaser en krijgt u bijbehorende huidverzorgingsadviezen. Zo is het belangrijk de gebieden goed te beschermen tegen de zon met beschermingsfactor 50.

NB U bent bij ons verzekerd van een veilige en effectieve laserbehandeling in een paramedische setting.