Tot voor kort was het moeilijk schimmelnagels effectief te behandelen. De nieuwste methode is lasertherapie. Ook in onze praktijk zien we het succes van deze laserbehandeling, mits u zelf bepaalde hygiënemaatregelen in acht neemt.

Hoe vindt de behandeling plaats?

Tijdens de behandeling wordt de laserstraal langzaam en volgens een vast patroon over het nagelbed bewogen. De laserstraal heeft een golflengte van 1064 nanometer. Hierdoor ontstaat warmte onder het nagelbed, waar de schimmel zich bevindt. Die warmte vernietigt de schimmel. De nagelplaat, het nagelbed en de omliggende huid blijven echter onbeschadigd. Het aangetaste deel van de nagel groeit uit en maakt plaats voor een gezonde nagel. De behandeling is gevoelig, maar verdoving is niet nodig. Na de behandeling kunt u direct uw sokken en schoenen weer aan en uw dagelijkse bezigheden hervatten.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

In de meeste gevallen zijn drie tot vier behandelingen voldoende. Bij de eerste behandeling wordt de schimmel vernietigd. De tweede behandeling vindt plaats na vier weken en de derde wederom na vier weken. Deze behandelingen zijn nodig om herbesmetting te voorkomen. Bij een langer bestaande schimmelinfectie vindt na nog eens vier weken de vierde behandeling plaats. Na zes maanden komt u terug voor controle van de nagels.

Wat is het resultaat?

Als de nagelplaat uitgroeit, wordt direct de nieuwe, gladde en schone nagel zichtbaar. Hoe lang het duurt voordat u weer een gezonde nagel heeft, hangt af van de omvang van de schimmelinfectie en uw persoonlijke omstandigheden.

NB Lasertherapie bij schimmelnagels heeft alleen effect als u zich consequent aan dagelijkse verzorgings- en hygiëneadviezen houdt. Deze adviezen ontvangt u van ons tijdens het intakegesprek.