Minder littekentjes of vlekjes en een stevige huid, dat is wat we kunnen bereiken met micro needling therapie. Door het creëren van minuscule gaatjes in de huid wordt de celvernieuwing gestimuleerd. Het is een mooie methode om verschillende ongewenste huidveranderingen te behandelen.

Wanneer wordt micro needling toegepast?

Micro needling wordt ingezet bij bijvoorbeeld deukjes in de huid, ontstaan na acne. Of bij een vale en verslapte huid, 0ppervlakkige rimpels en vlekjes. Zelfs bij littekens, ontstaan na een trauma, kan micro needling verbetering geven.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Met de medische Dermapen worden minuscule kanaaltjes in de huid gemaakt. De diepte van de kanaaltjes is afhankelijk van het gebied en het resultaat wat we met de behandeling willen behalen. Tijdens de behandeling brengen we voedingsstoffen in de huid die de celfuncties optimaliseren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie. Meestal zijn 4 behandelingen voldoende, maar soms zijn er meer behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.
De behandeling is wat gevoelig, maar goed te doorstaan.
In sommige gevallen combineren we micro needling met peelings of micro dermabrasie.

Wat is het resultaat van de behandeling?

Na de behandeling is de huid wat rood en kan de huid wat branderig aanvoelen. De roodheid kan 1 tot 2 dagen aanhouden. Ook kan er tijdelijk lichte schilfering ontstaan. Dit zijn normale reacties van de huid. Na enkele dagen is de huid weer hersteld.

Het uiteindelijke resultaat van de behandelingen is pas na enkele maanden volledig zichtbaar. De huid heeft namelijk tijd nodig voor de aanmaak van collageen en elastine. De huid ziet er dan weer stralend uit, voelt steviger en oppervlakkige littekentjes, vlekjes en rimpels zijn vervaagd.

NB. Tijdens het intakegesprek wordt u goed geïnformeerd over de behandeling, de huidreactie die u kunt verwachten in de dagen na de behandeling en over de juiste huidverzorging tijdens de behandelperiode.