Een stralende en glad aanvoelende huid, wie wil dat nou niet? Met microdermabrasie kun je dat bereiken. Met gebruik van microkristallen word je huid licht geschuurd. Dode huidcellen worden verwijdert, de huid verstevigt en huidoneffenheden vervagen. Na enkele behandelingen heeft je huid weer een natuurlijke glans en voelt je huid weer zacht en glad.

Waarbij wordt microdermabrasie toegepast?

Microdermabrasie wordt bij verschillende huidproblemen toegepast. Denk hierbij aan een ruwe of droge huid, oppervlakkige littekentjes of vlekjes in de huid. Of bij (oudere) littekens die licht verheven op de huid liggen. Bij acne met voornamelijk comedonen komt de talglieruitgang weer vrij door microdermabrasie. Ook een grove huidstructuur verbetert met deze behandeling. In sommige gevallen gebruiken we microdermabrassie als voorbehandeling bij chemische peelings of lasertherapie.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Allereerst word je huid intensief gereinigd met producten die passen bij jouw huid. Daarna wordt met een hulpstukje dat is gekoppeld aan het apparaat, de huid licht vacuüm getrokken. Tegelijkertijd schaven microkristallen gecontroleerd over je huid. De intensiviteit van de behandeling is afhankelijk van het resultaat wat we willen bereiken én het huidtype. De behandeling is wat gevoelig, maar niet pijnlijk. Na de behandeling is je huid gevoelig en egaal rood. We brengen een voedend serum aan en een kalmerende crème. Bij zonnige dagen is ook een goede zonebrandcrème nodig. Je huid is namelijk extra gevoelig voor zonverbranding na de behandeling.
De roodheid en gevoeligheid kan een dag aanhouden. De dagen na de behandeling kan je huid gaan schilferen en soms ontstaan er korstjes. Je krijgt een persoonlijk huidverzorgingsadvies voor de periode na de behandeling.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. De eerste behandelingen met een interval van 2 tot 3 weken. Daarna kan worden afgebouwd naar eens in de paar maanden. Tijdens het intakegesprek word je hierover goed geïnformeerd.

Wat is het resultaat van de behandeling?

Na een kuur van enkele behandelingen ziet de huid er weer stralend en fris uit. De huid is gladder en oppervlakkige vlekjes en littekentjes zijn vervaagd. De bovenste huidlaag is licht verstevigd en huidverzorgende producten worden weer goed opgenomen door de huid. Ook zullen er minder snel verstoppingen zoals mee-eters ontstaan. Microdermabrasie is een oppervlakkige behandeling van de bovenste huidlaag. Wanneer er huidveranderingen dieper in de huid verbeterd moeten worden adviseren wij de fractional laserbehandeling.