Huidklacht - Ouderdomswratten

Ouderdomswratten

Ouderdomswratten (officieel: verruca seborrhaica) zijn goedaardige tumoren die vanuit de bovenste huidlaag groeien. Meestal vanaf het 50e levensjaar. Ze komen veelal voor op de romp en in het gezicht. Ze zien eruit als gelige, bruinige en soms zwarte wat vettig aanvoelende ruwe plekjes die als een soort plakje op de huid liggen. De ouderdomswratten kunnen sterk variëren in grootte. Het is een goedaardige huidverandering.

Hoe ontstaat het?

De precieze oorzaak van de wratjes is onduidelijk, maar het is typisch een verschijnsel van de ouder wordende huid. In sommige families komen ze vaker voor dan bij andere. Ouderdomswratten ontstaan meestal op de slapen, de hoofdhuid en de romp. Ze kunnen cosmetisch storend zijn en in sommige gevallen ook jeuk veroorzaken.

Hoe kan het behandeld worden?

Omdat de ouderdomswratten vanuit de bovenste huidlaag groeien, zijn ze makkelijk te verwijderen. De huid wordt eerst oppervlakkig verdoofd waarna middels een shave excisie, de ouderdomswrat van de huid wordt geschaafd. Er ontstaat een oppervlakkig schaafwondje dat makkelijk, mits de verwijdering zorgvuldig is uitgevoerd, zonder litteken geneest. Het is een eenvoudige behandeling volgens dermatologische principes. In onze praktijk ben je verzekerd van een zorgvuldige behandeling met een mooi resultaat.

We helpen je graag. Een intakegesprek is gratis wanneer er bij ons een behandeling volgt. Plan een gratis intakegesprek bij één van onze praktijken in Houten of Bunschoten-Spakenburg.