Een shave excisie passen we toe bij het verwijderen van een ouderdomswrat, officieel verruca seborrhoica genoemd. Deze methode is de fraaiste manier om een ouderdomswrat te verwijderen.

De ouderdomswrat groeit vanuit de bovenste huidlaag. Met shave excisie worden de onderliggende huidlagen niet aangetast, waardoor de kans op een litteken zeer klein is. Het is een veilige en veelgebruikte methode binnen de dermatologie.

Hoe vindt de behandeling plaats?

Nadat de huid is ontsmet, wordt de huid oppervlakkig verdoofd met coolspray. Met een scherpe ring of lepel wordt de ouderdomswrat van de bovenste huidlaag geschaafd. Er ontstaat een oppervlakkig schaafwondje. Het wondje wordt daarna aangestipt om het bloeden te stoppen. Eventueel wordt het wondje met een pleister afgeplakt.
De behandeling is door de verdoving niet echt pijnlijk. Na de behandeling kunt u gewoon uw dagelijkse werkzaamheden hervatten. Zwemmen en saunabezoek raden we af om infectie van het wondje te voorkomen. Na de behandeling krijgt u uiteraard meer instructies voor de verzorging van het wondje.

Wat is het resultaat van de behandeling?

De wondgenezing is te vergelijken met de genezing van een gewone schaafwond. Er ontstaat een korstje; dit korstje valt na enkele dagen van de huid. Er is een lichtroze plekje zichtbaar waarin na enkele weken langzaam de gewone huidskleur weer terugkomt. Bescherm het behandelde gebied goed tegen de zon. Zo voorkomt u dat daar een donker plekje ontstaat.

NB Door onze dermatologische achtergrond bent u verzekerd van een verantwoorde behandeling met een optimaal resultaat.