Huidtherapie - Verwijderen WRATTEN
Wratten VERWIJDEREN
Je hebt last van een vervelend wratje en stoort je hieraan. Je ziet ernaar uit dat je huid weer glad en egaal is, zonder die ruwe, bruine wratten. En die jeuk? Daar wil je ook graag eens van af. Door je wrat te laten verwijderen, worden deze huidklachten snel en effectief verholpen. In onze praktijken in Houten en Buschoten verwijderen we regelmatig steelwratten, en ouderdomswratten. We doen dit door middel van shave excisie of curettage; de mooiste en veiligste behandeling om deze wratjes te verwijderen.
Welke soorten wratten zijn er?
Als je bij onze huidtherapie-praktijk in Houten of Bunschoten komt voor het verwijderen van een wrat staan onze ervaren en betrokken huidtherapeuten graag voor je klaar. We onderzoeken je huid en wrat(jes) zorgvuldig en bespreken samen met jou welke behandeling bij je past.
Welke behandeling we kiezen, hangt af van het soort wrat (ook wel fibroom genoemd) dat je hebt. Zoals een:
Goed om te weten: in onze praktijk behandelen we geen virale of genitale wratten. Raadpleeg hiervoor je huisarts.
Een wrat verwijderen, hoe werkt dat?
Ouderdomswrat weghalen met curettage
Als je last hebt van een ouderdomswrat, kiezen we graag voor curettage. Omdat dit de beste resultaten geeft met zo min mogelijk kans op littekens. We leggen je graag uit hoe het werkt:
- Schoonmaken en verdoven. Eerst maken we je huid goed schoon en verdoven we het behandelgebied oppervlakkig met een speciale, verkoelende spray
- Verwijderen wrat. Met een scherpe ring of lepel wordt de wrat van de bovenste huidlaag verwijderd. Er ontstaat een oppervlakkig schaafwondje.
- Behandeling wondje. Het wondje wordt aangestipt om het bloeden te stoppen en ingesmeerd met een desinfecterende zalf. Eventueel wordt het wondje met een pleister afgedekt.
De behandeling is door de verdoving niet echt pijnlijk. Na de behandeling kunt je gewoon je dagelijkse werkzaamheden hervatten. Zwemmen en saunabezoek raden we af om infectie van het wondje te voorkomen. Na de behandeling krijg je instructies voor de verzorging van het wondje.
Steelwrat weghalen met diverse behandelmethodes
De manier waarop we een steelwrat verwijderen, wordt bepaald door de grootte en de vorm van het wratje. Steelvormige wratjes halen we eenvoudig weg door deze af te knippen na oppervlakkige verdoving. Heb je een vlakke vorm? Dan is elektrocoagulatie meestal de meest geschikte behandeling. De huid herstelt zich na de behandeling zonder littekenvorming.
Kersenwratje weghalen met elektrocoagulatie
Een klein rood, bolvormig wratje (kersenwratje) verwijderen we vaak met elektrcoagulatie. Afhankelijk van de grootte en dikte van je kersenwratje wordt het plekje oppervlakkig en kort verhit met een klein bolletje of stomp naaldje. Dit gebeurt met behulp van zwakstroom. Het plekje verschrompelt tijdens de behandeling. De behandeling is kan wat gevoelig zijn. Verdoving is meestal niet nodig, maar wel mogelijk als je dat wenst.
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Het aantal behandelingen dat nodig is om je wratten te verwijderen is afhankelijk van de hoeveelheid wratjes. Tijdens één behandeling kunnen meerdere wratjes worden verwijderd.
Wat kost het laten verwijderen van een wratje?
Hier lees je meer over de tarieven en eventuele vergoeding voor het verwijderen van wratten, zoals ouderdomswratten en steelwratten. Je bent welkom voor een behandeling in onze praktijk in Houten (vlakbij Utrecht) of in Bunschoten (regio Amersfoort).
Wat is het resultaat na het verwijderen van een wrat?
Na de behandeling is de wrat niet meer zichtbaar. Je huid ziet er weer glad en egaal uit, zonder ontsierende bruine bultjes. Wel kun je vlak na de behandeling nog even korstje op het wondje zien; dit korstje valt na enkele dagen van je huid. Er wordt dan een lichtroze plekje zichtbaar. Na enkele weken komt je normale huidskleur gewoon weer terug.
TIP: Bescherm het behandelde gebied goed tegen de zon. Zo voorkom je dat er een vlekje ontstaat.
Voorbeelden resultaat na verwijderen van wratten
Kom vrijblijvend op intakegesprek
We helpen je graag met je klacht. Een intakegesprek is gratis wanneer er bij ons een behandeling volgt. Indien er geen behandeling volgt, wordt er een consult huidadvies in rekening gebracht. Plan jouw intakegesprek bij één van onze praktijken in Houten of Bunschoten.