Bij oedeem (ook wel uitgesproken als eudeem of uideem) is er sprake van een plaatselijke zwelling van de huid. Dit kan klachten geven, zoals een moe of zwaar gevoel in armen of benen. Ook kan de huid in het oedeemgebied strak of zelfs pijnlijk aanvoelen. Voor een aantal mensen levert oedeem tevens bewegingsbeperkingen, gewrichtsklachten of bacteriële infecties op.

Het doel van oedeembehandeling is dat de zwelling en de klachten die ermee gepaard gaan, verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Bovendien leer je door praktische tips en adviezen hoe je in jouw dagelijks leven makkelijker met het oedeem kunt omgaan.

Tijdens het intakegesprek bekijken we samen met jou wat voor jou de beste aanpak is. Ook bespreken we in het intakegesprek hoe de behandelingen worden uitgevoerd. Zorgvuldigheid en ervaring zijn daarbij essentieel. Door onze gedegen opleiding en vele patiënten die we behandeld hebben, kun jij daarvan op aan. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.
Het is belangrijk dat voorafgaand aan de behandeling de huisarts of medisch specialist is geraadpleegd om de oorzaak van het oedeem te achterhalen. Hieronder vind je een lijst met veel voorkomende vormen van oedeem en de behandelmogelijkheden. Klik op een vorm van oedeem of behandeling om er meer over te lezen. Lees ook meer over huidtherapie

 

Vormen van Oedeem

Veneus oedeem
Lymfoedeem
Lipoedeem

 Behandelmogelijkheden

Oedeemtherapie
Manuele lymfedrainage
Zwachtelen
Lymftapen
Lymfpress
Therapeutische elastische kousen
Klittenbandcompressiesysteem
Huidverzorgingsadvies