Oedeembehandeling - Oedeemtherapie

Oedeemtherapie

Als gevolg van een operatie, bestraling of een niet goed functionerend lymfvatsysteem kan plaatselijk vochtophoping ontstaan. Het doel van oedeemtherapie is om opgehoopt (lymfe)vocht af te voeren en het lymfvatsysteem te activeren.

Oedeemtherapie omvat een aantal onderdelen die in combinatie ingezet worden. Een combinatie die afhangt van het soort oedeem, de mate waarin het oedeem aanwezig is en de plaats waar het zich bevindt.

Wanneer wordt oedeemtherapie toegepast?

Oedeemtherapie wordt toegepast bij:

Welke mogelijkheden zijn er?

Oedeem kan in het dagelijks leven behoorlijk hinderlijk zijn. Bij de behandeling letten we dan ook niet alleen op het resultaat, maar ook op je persoonlijke situatie. We bekijken samen hoe de behandeling voor jou optimaal uitgevoerd kan worden.

Oedeemtherapie omvat verschillende onderdelen, zoals:

We onderhouden goede contacten met fysiotherapeuten in de regio. Heb je bewegingsklachten die het gevolg zijn van het oedeem? Dan kun je eventueel bij hen terecht voor aanvullende fysiotherapie.

Wat is het resultaat van oedeemtherapie?

Het resultaat van de behandelingen is dat de vochtophoping en de klachten die daarmee gepaard gaan, minder zijn geworden of zelfs verdwenen zijn. Bovendien weet je door praktische tips en adviezen hoe je in je dagelijks leven makkelijker met het oedeem kunt omgaan en toename van oedeem kunt voorkomen.

We helpen je graag. Een intakegesprek is gratis wanneer er bij ons een behandeling volgt. Plan een gratis intakegesprek bij één van onze praktijken in Houten of Bunschoten-Spakenburg.