Wij werken vanuit twee locaties: in Houten en in Bunschoten-Spakenburg. In onze praktijken sta jij voorop. We richten ons uiteraard op genezing of het verminderen van je klachten, maar op een manier die het beste is voor jouw situatie en echt bij jou past. 

In onze praktijken werken drie ervaren huid- en oedeemtherapeuten: Marieke van der Zeyst, Gerjanne de Jong - van de Pol en Martine de Jong. 

Zo helpen wij jou

Wij helpen je graag met je huidklachten of oedeem, zodat je weer zelfverzekerd in het leven staat. We stemmen je behandelplan altijd individueel met je af, zodat het past bij jouw wensen en persoonlijke situatie, zodat zodat jij resultaat ziet én ervaart. We denken oprecht met je mee en hebben nauw contact met huisartsen, dermatologen en andere zorgverleners. We werken met moderne apparatuur en volgens de nieuwste inzichten, alleen als deze bewezen effectief zijn.

Wij vinden het belangrijk dat jij zichtbaar resultaat krijgt én je echt gesteund voelt in het oplossen van je huidvraag of oedeemklacht.

Erkende praktijk

Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en opgenomen in de BIG-registratie (voor de wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Hierdoor ben je verzekerd van een vakkundige, veilige en resultaatgerichte behandeling. Dit houdt ook in dat behandelingen in aanmerking komt voor vergoeding door zorgverzekeraars, mits hiervoor verzekerd.

Specialisatie Huidtherapie

Huidtherapie wordt bij ons in de praktijk op een eerlijke manier toegepast. We kijken met een klinische blik naar jouw huidklacht en houden natuurlijk rekening met je wensen en de behandelmogelijkheden. We voeren alleen behandelingen uit die bewezen effectief zijn. De huidverzorgingsproducten die wij je adviseren bevatten altijd de werkzame stoffen die je huid verbeteren en passen bij je eventuele medicijngebruik. En als we zien dat het verstandig is je huisarts of een dermatoloog bij je huidklacht te betrekken zullen we dat altijd, met jouw toestemming, doen.

Je huid verbeteren op een vakkundige en betrouwbare manier en met een persoonlijke aanpak, zodat je echt verbetering ziet en je je weer lekker in je vel voelt. Dat is ons doel. Marieke werkt naast in haar eigen praktijken ook op de afdeling dermatologie van het st. Antonius Ziekenhuis. Gerjanne is tevens werkzaam bij een gespecialiseerde huidkankerkliniek.

Specialisatie Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is een onderdeel van de 4-jarige HBO-opleiding Huidtherapie aan de Hogeschool Utrecht. Marieke voltooide daarnaast een aanvullende stage aan de Feldberg-kliniek in Duitsland, een vooraanstaande kliniek op het gebied van oedeemtherapie. Gerjanne heeft stage gelopen bij het een oedeemcentrum in Nederland. Martine heeft gewerkt als oedeemtherapeut bij een fysiotherapiepraktijk en heeft fascietechniek als specialisatie.

Inmiddels komen patiënten uit de wijde omtrek naar de praktijk voor de behandeling van hun oedeem. Vaak op aanbeveling van mammacare-verpleegkundigen uit ziekenhuizen in de regio. Daarnaast is onze praktijk SEMH gecertificeerd voor het aanmeten van therapeutische elastische kousen en compressiemiddelen bij oedeem.